Ποίηση

Ξεφυλλίστε τα βιβλία μας

και γνωρίστε τα.

 

Στείλτε τα σχόλιά σας για τα βιβλία στο info@metronariston.net.

«Εναλλάξ» - Απ’τη Σμύρνη ως τον Πόρo

Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει δέκα (10) ποιήματα σε Ελληνική απόδοση από την Αγγλική γλώσσα. Τα ποιήματα αυτά έχει γράψει η αείμνηστη ποιήτρια Nancy Horton (1912- 2016). Η προσπάθεια του μεταφραστή Άρι Αντάνη δεν παρουσιάζεται εδώ ως βιογραφική, αλλά ως ελάχιστο αφιέρωμα στη μνήμη της και στην ευτυχή γνωριμία του μαζί της. Εν τούτοις μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί και ως ευγνωμοσύνη, εκ μέρους των Ελλήνων, για την μεγάλη αγάπη που ένιωσε και έδωσε απλόχερα, σε ηθική και υλική μορφή, προς την Ελλάδα, ως αδιάλειπτη συνέχεια της μεγάλης προσφοράς του Φιλέλληνα πατέρα της, George Horton.  Η Nancy Horton, βέβαια, δεν ήταν απλώς μια φιλελληνίδα.

Ήταν Ελληνίδα και ήταν φίλη μας.
Ήταν η δική μας Nancy Horton.

Μια πρωτοβουλία της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ”

Το συλλογικό αυτό έργο, είναι µία κατάθεση ψυχής από εκλεκτούς Ποιητές που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Τα πρόσωπα των Αγωνιστών µας, πότισαν µε αίµα τη γη µας, κάνοντας νέους βλαστούς να φυτρώσουν στην ελληνική παράδοση και µε της ανδρείας υλικά έχτισαν έναν νέο κόσµο! Ας γίνουµε εµείς σήµερα η ελπίδα που θα φωτίσει τα µονοπάτια µας και θα χαράξει νέους ορίζοντες, ώστε τα Άνθη της Λευτεριάς να διατηρηθούν αµάραντα στην ψυχή µας!

Σκιάς Όναρ

Είδος: Ποίηση

Ποιητής: Ευφροσύνη Λούζη

Εκδόσεις: Μιχάλης Σιδέρης

Επαφή: frolou@windowslive.com

Δούρειος Ίππος

Είδος: Ποίηση

Ποιήτρια: Μάρθα Βασκαντήρα

Εκδόσεις: “Κούρος” Πειραιώς 8 – Αθήνα

Τηλέφωνο: 2105240424

Επαφή: kouros.books@gmail.com

Η νέα ποιητική συλλογή “Δούρειος Ίππος” της συγγραφέας και ποιήτριας κυρίας Μάρθας Βασκαντήρα περιλαμβάνει 51 ποιήματα σε ελεύθερο στίχο τα περισσότερα και λιγότερα με ρίμα. Ματαξύ αυτών υπάρχουν και κάποιοι θεατρικοί μονόλογοι.

Τα ποιήματα της κυρίας Βασκαντήρα πραγματεύονται το κοινωνικό γίγνεσθαι στο σήμερα, στο χθες, αλλά και στο αύριο. Στη συλλογή εμπεριέχονται και ποιήματα σχετικά με τις ερωτικές και τις υπαρξιακές ανησυχίες του ανθρώπου μέσα στην πορεία της ζωής!

Κραυγές

Είδος: Ποίηση

Ποιήτρια: Σοφία Σπύρου

Εκδόσεις: Μια έκδοση από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς

Επαφή: 6934777215

 

Βόλτα στον Πόρο

Είδος: Ποίηση

Ποιητής: Παναγιώτης Γ. Ανδρέου

Εκδόσεις:

Επαφή: takan.por@gmail.com